Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Sestry sedia vedľa seba a držia sa za ruky. Staršej Diane sa vynárajú nepekné spomienky a uvedomuje si, že jej mladšia sestra si prechádza rovnakým utrpením ako ona. Dokonca v rovnakom veku. Bolí ju to, ale sama vie, že najlepším liekom je pohladenie a povzbudenie.

Rodina žije v Kežmarku. Mladšia zo sestier, Saška, má talent na jazyky, preto na začiatku školského roka zmenila školu, aby sa im mohla venovať viac. Anglickú knihu doslova zhltne na pár sedení, a tým si teraz aj kráti čas na onkológii v Košiciach. Bojuje tam už druhý mesiac s leukémiou.

“Čo mi to dievčatá robíte?” Povzdychla si mama, keď ich spolu vidí sedieť po príchode z nemocnice. Saška v týchto dňoch poberá chemoterapiu. Prišla o vlásky. Má bolesti brucha a často sa cíti slabá. 

Saška má po celý čas nášho stretnutia úsmev na tvári. Iskierka v očiach mladého človeka, ktorý sa teší na život pred sebou, tam stále svieti. Teší sa na všetky príležitosti, ktoré jej ponúka svet. Vie aj vďaka svojej staršej sestre, že dvere možností má otvorené. Veď aj Dianka s hendikepom, ochrnutou ľavou nohou, dokázala cestovať a stať sa majsterkou Európy v lukostreľbe. 

Staršia sestra Diana každý deň povzbudzuje Sašku a prizvukuje jej, že nie je nič dôležitejšie ako jej zdravie. Saška dostáva od celej rodiny veľkú podporu. Všetci teraz prežívajú ťažké obdobie a sú vďační aj za pomoc ľudí, ktorých nepoznajú. “Dobrí anjeli, máme šťastie, že vás máme. Nemali sme predstavu, čo nás čaká,” hovorí Saškina mama.