Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

DEBATY NA LANOVKE A INÉ DOBRODRUŽSTVÁ

Všetci idú niekam do táborov, na prázdniny, na dovolenku a oni ostávajú doma a v nemocniciach. Lebo choroba…a iné finančné priority… ALE nám sa už druhý rok podarilo vďaka Nadácii Slovenskej sporiteľne zrealizovať pre pár vybraných rodín pobyt vo Vysokých Tatrách. Bolo to  radosti, nových priateľstiev a zážitkov!

ÚPRIMNOSŤ ZA PRŠIPLÁŠŤ

Dobrý anjel pomáha finančne každý mesiac trom tisícom rodín. No dokážeme mnohým rodinám pomôcť aj inak, elektrospotrebičmi, právnou pomocou, tábormi, pobytmi. V Tatranských Matliaroch sa zišlo osem onkologických pacientov a ich rodín. Už prvý večer sa spriatelili, za pršiplášť musel totiž každý porozprávať niečo o sebe a potom to už išlo ľahšie. Deti trávili čas na ihrisku a v bazéne, rodičia sa podelili o starosti aj radosti. Veď oni najlepšie pochopia svoje problémy.

Dominik prišiel s mamkou, ktorá je po onkologickej liečbe. Bol všade a bol super.

Natálka a aj jej mamka boli ešte nedávno naraz onkologickými pacientkami a každá forma oddychu rodine pomôže.

Tadeášov ocko je onkologický pacient. Najväčším relaxom pre rodinu je, keď môžu ísť spolu na ryby. Tadeáš je veľmi múdry, naša Ľudka na lanovke na Lomnické sedlo vytiahla mobil a on ako jej spolusediaci ju hneď upozornil: “ To by som nerobil, jedno drcnutie a letí!“. Keď počul svišťa, hneď začal vysvetľovať, ako spolu svište komunikujú a ako komunikujú iné druhy zvierat. Hlavička!

Linda nechala staršieho bráška na jeho prianie doma, ale od začiatku jej najviac záležalo na tom, aby mu priniesli aspoň suvenír, keďže sa o ňu staral v čase, keď ich mamka ochorela.

Laura je veľká optimistka a to aj napriek mnohým zdravotným problémom, vrodenej srdcovej vade a onkologickej diagnóze. Veľa chodiť nemohla, zato si pohyb vynahradila objímaním. A nám to veľmi dobre padlo.

ĎAKUJEME NADÁCII SLOVENSKEJ SPORITEĽNE, DOBRÝM ANJELOM AJ RODINÁM za to, že sme všetci spolu jedna veľká anjelská rodina. Na obrázku aspoň časť expedície lanovkou do Lomnického sedla:

Foto: Tomáš Halász