Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Tínedžer je päť rokov po liečbe rakoviny, mama je po liečbe tri roky, otec sa lieči teraz.

Hovorí sa, že nešťastie nechodí po horách, ale po ľuďoch. A zatiaľ čo jeden dom vynechá, do druhého sa vráti aj dvakrát. Dokonca niekedy aj trikrát. Ale človek je silný a keď má po svojom boku ďalších ľudí, tak je ešte silnejší. Až 95 rodín, kde sú chorí minimálne dvaja členovia rodiny – toľko takých máme v Dobrom anjelovi. Nemusí ísť len o rakovinu, ale u dieťaťa môže ísť aj o iné zákerné ochorenie. V Jozefovej rodine však  najprv porazil rakovinu syn, potom manželka a dnes sa lieči on – hlava päťčlennej rodiny. Počas liečby syna sme pomáhali. Keď bola chorá manželka, s hrdosťou to zvládli sami. Dnes sú ale opäť  pod krídlami Dobrých anjelov. Prečítajte si ich list:nemocnica
 
“ Sme päťčlenná rodinka a bývame v rodinnom dome. Máme dve dcéry, ktoré navštevujú VŠ a syna, ktorý nám v roku 2011 ochorel na onkologické ochorenie Burkittov lymfóm. Nasledovala operácia pečene, pokračovali chemoterapie. Bolo to obdobie ťažké, na onkológii som so synom bola ja mamka a vtedy som sa dozvedela o Dobrých anjeloch, od ktorých sme od mája do decembra 2011 dostávali peniažky a sme za to vďační. Dnes má syn 17 rokov, navštevuje SŠ, je žiakom 3.B. triedy a ja ďakujem za každý deň Bohu a lekárom, že ho máme.
V roku 2012 som ochorela ja, mamka. Taktiež onkologické ochorenie. Po operácii nasledovala chemoterapia a na PN som bola 11 mesiacov. Bolo to náročné aj po finančnej stránke, aj po psychickej. Ale zvládli sme to, nastúpila som do práce a pomaličky sme sa snažili zaradiť do normálneho života.
Lenže v apríli 2015 ochorel môj muž na onkologické ochorenie. Následovala rádioterapia a chemoterpia. Po nich následovala operácia pečene, ďalšia operácia nádoru, kedy lekári museli urobiť aj vývod – stómiu. Po operácii nasledovala opäť chemoterapia, ktorú ukončil v marci 2016. V júli 2016 bol znova operovaný! Do práce už nemôže, schválili mu invalidný dôchodok, no čakáme ešte na jeho výmeru. Takže od paríla žiadna maródka už, iba môj príjem a prídavky.
Týmto chcem poprosiť Dobrých anjelov, aby nám pomohli zvládnuť toto náročné obdobie a vopred ďakujem za každú pomoc.“
 
A my spoločne urobíme všetko pre to, aby deti doštudovali a rodina sa ešte roky rokúce spoločne a celá schádzala pri sviatočnom stole. Pretože ľudia si majú pomáhať.
cof