Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Martinko mal mamičku len dvanásť dní. Priamo v nemocnici, kde jej podali liek, ktorý jej telo nezvládlo, umrela. Alergická reakcia, anafylaktický šok a dieťa prišlo o mamku, muž o manželku. Namiesto krstín, pohreb, namiesto začiatku šťastia, koniec.  Dnes už nikto čas nevráti a preto sa treba dívať dopredu. Otec Vladimír je skvelý človek! Martinko má Downov syndróm. Tieto deti sa väčšinou rodia s vrodenou srdcovou vadou, tak aj Martinko, vyžadujú si špeciálnu starostlivosť a nezvyčajné prijatie spoločnosťou, ktoré má na Slovensku stále tiež veľké rezervy. Martinko má slabé svalstvo, potrebuje neustále cvičenia a rehabilitácie.

V Dobrom anjelovi máme aktuálne 248 rodín detí s downovým syndrómom, vo viacerých z nich je pridružená aj ďalšia diagnóza, dokonca aj onkologická.

Martinkov otec sa pre neho stal mamkou aj otcom. Pre muža nečakaná úloha, ale  pán Vladimír ju zvláda s gráciou. Nastúpil na materskú dovolenku, s Martinkom pravidelne cvičí, chodí na liečenia, administruje všetku jeho lekársku starostlivosť a je súčasťou komunity rodičov s rovnako postihnutými deťmi. Pomáhajú mu jeho rodičia, ktorí sú každý deň nablízku. Avšak otec na nikoho starostlivosť nezhadzuje, Martinko je jeho všetkým. Deti s downovým syndrómom sú plné lásky a pozitívnej energie

Mnoho ľudí sa snaží rodine život nejako uľahčiť, je to výpoveď o ľudskom dobre. Vladimírmá ich uznanie, no aj oni majú jeho, pretože bez nich by to bolo oveľa zložitejšie. Rovnako aj bez pomoci Dobrých anjelov, ktorá prišla pred siedmymi mesiacmi a bude trvať dlhodobo.