Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Vďaka Nadácii VÚB sme dokázali pred Vianocami pomôcť deväťdesiatim piatim rodinám v najzložitejšej finančnej  situácii vyšším príspevkom a to až vo výške tisíc EUR! Čo to pre nich znamená, najlepšie dokážu opísať obdarovaní.

1. NÁKUPY PODĽA LÍSTKA

Chcela som ísť na nákupy sama, ale keďže som ešte slabá a neprešla by som, tak som napísala lístky a moja zlatá mamina a synček nakupovali za mňa. No syn to povedal najkrajšie, keď nám prišlo na účet tisíc eur. Že k tej tisícke dá aj svoje ušetrené eurá a ide mi kúpiť zdravie.“ ( Pani Lucia (36) z Ilavy, ktorá už 12 rokov bojuje s rakovinou.) vybezlezova 2. SME DVAJA MLADÍ RODIČIA NA INVALIDNOM DÔCHODKU

Som bez slov.  Nikdy som nič nevyhrala, aj keď predsa! Vyhrala som svoju rodinu, dve úžasné deti, desaťročnú Klaudiu a osemročnú Sofiu, úžasného manžela. V krátkosti Vám opíšem rodinku, ktorej ste urobili krásne Vianoce.  Volám sa Terézia a mám rakovinu prsníka, z ktorej sa momentálne liečim. Môj manžel začal mať problémy s bedrovým kĺbom. Kĺb mu vymenili a pred tým stihol ešte jednu operáciu ako následok akútnej pankreatitídy. Nakoniec sme skončili, mladí ľudia, 44 a 39 rokov, na invalidnom dôchodku. Ale to všetko nás spojilo, zocelilo, prehodnotili sme priority. A preto sa Vám chceme zo srdca poďakovať. Pretože v ten deň , keď som dostala tú úžasnú správu, ktorej som nemohla uveriť, že dostaneme tisíc eur, sa mi pokazila práčka. Budeme na Vás stále myslieť v modlitbe a želať Vám zdravie a šťastie. “ (Rodina z Lipan)vub4B 3. PLNÝ MRAZÁK A BEZPEČNÉ CESTOVANIE

Dochádzame každý týždeň do Bratislavy, niekedy aj dvakrát. Cestovali sme aj autobusom, aby sme niečo ušetrili a potom som si to vyčítala. Cesta trvá 2 hodiny a veľa ľudí kašľalo. Danielka ochorela, nemohla ísť na zákroky, zhoršila sa jej funkcia obličiek. A tak sa odložila aj možná transplantácia. Vďaka Vám už máme na pohonné hmoty.  Nakúpila som aj kvalitné mäso pre deti. Rozporcované vydrží v mrazničke aj na tri mesiace a ostalo aj na darček. Peniažky prišli presne v dňoch, kedy som zúfalo rozmýšľala ako pokryť zvýšené výdavky v rodine. Tak ma to dojalo, keď ste mi zavolali.“ ( Pani Jana zo Zlatých Moraviec sa sama stará o tri deti, 6- ročná dcérka má chronické ochorenie obličiek a čaká na transplantáciu.)

4. ĎAKUJEME ZA POHODU

A pomohli ste nám aj inak. I za to Vám vďačíme. Viete, naše oriešky sú veľmi citlivé a rozumné. Oni všetko prežívajú s nami. Darmo sa niekedy snažíme, nedajú sa oklamať. Keď máme my s manželkou menej starostí, keď sa netrápime, keď je všetko OK, tak aj chalani sú šťastní. A toho času ich to posilnilo do ďalšej etapy života.“ ( Rodičia postihnutých dvojičiek Alexa a Timoteja z Humenného. Okrem nich majú ešte dve ďalšie deti.)

Nadácia VÚB pomohla n.o. DOBRÝ ANJEL výraznou sumou už tretí rok po sebe. Ďakujeme jej veľmi za túto obrovskú pomoc pretavenú do úľavy a radosti mnohých rodičov a detí. 

logonadacia VUB