Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

10 tipov na Vianoce a do roku 2018 ako dobre žiť.

1. Darujte darček, ktorý nielen poteší, ale aj pomôže.
Viacero charitatívnych organizácií po celý rok ponúka kreatívny darček (Dobrý darček, skutočný darček – koza atď.), ale mnohé majú aj eshopy plné pekných vecí.
2. Aj pri bežnom nákupe dnes nájdete výrobky, ktoré sú označené charitatívnym logom. Naozaj to funguje a pomáha.
3. Darovať plyšáky a šatstvo znamená urobiť si doma miesto na nové veci. Nájsť toho, koho potešia, či pomôžu a doviezť mu to, znamená byť dobrým človekom.
4. Sledujte, či vedľa vás nebýva niekto, kto potrebujete pomoc a nebojte sa ho osloviť. Možno najprv len „Ako sa máte?“ A ak povie, že nie najlepšie, môžete debatu rozvinúť a zistiť, ako mu môžete pomôcť.
5. Sám nemáte veľa času, ale viete sa zrieknúť pár eur? Nebojte sa dôverovať charitám, aj drobná suma pomôže. Naozaj v nich pracujú profesionáli, ktorí už roky pomáhajú bezdomovcom, chorým, či starým. Venujte im svoj príspevok a oni ho efektívne premenia na pomoc.
6. Každá charita má iný predmet činnosti, ak venujete čas a naštudujete si, čo robia a podľa toho ich budete oslovovať, pomôžete im pracovať a pomáhať efektívnejšie.
7. Každý, kto potrebuje pomoc, ju potrebuje rovnako v apríli ako aj na Vianoce. Môžete si  vybrať pravidelné mesačné prispievanie na dobrú vec. Raz starosť, opakovane radosť.
8. Máte veľa diek a iných starších textilných vecí, či matrace? V zvieracích útulkoch sú v zime veľmi potrebné.
9. Ak chcete pomôcť človeku, ktorý žije na ulici, môžete sa s prosbou o informácie obrátiť aj na mestský úrad.
10. Nezabudnime na záver aj na prírodu. Môžete napríklad kúpiť a darovať strom.
Možností je samozrejme oveľa viac a preto bonus na záver: Google a internety vedia všetko. Pol hodina študovania, ako a cez koho pomôcť, je vaša polhodina venovaná dobrej veci.
ĎAKUJEME, ŽE SME SPOLOČNE DOBRÝMI. DOBRE SA NÁM TU SPOLOČNE BUDE ŽIŤ.