Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Emka nemá očko. Rovnako ako jej mamka. Obe sú krásne. A obe podstúpili liečbu retinoblastómu. Je to zriedkavý typ vysoko malígneho nádorového ochorenia, ktorý vyrastá z časti oka. Emkina mamka sa popasovala s touto chorobou ako dva a pol ročná. Emka tesne po narodení.  Prešli si liečbou ožarovaním aj chemoterapiou. Základom je nepustiť rakovinu ďalej do tela. A zachovať zrak.
emka-jeszeova2
A zatiaľ čo my si niekedy pofrfleme, lebo sme si zlomili nehet, ony sa vyrovnali so stratou oka s veľkou silou aj pokorou. Mama Janka si na svoju skúsenosť i stratu zvykla, vydala sa a priviedla na svet dve krásne dcérky. Práve pri druhej dcérke Emke sa však veľmi vystrašila. A vlastne sa bojí celá rodina až dodnes. Emka napriek náročnej liečbe a operácii, keď jej bolo očko odstránené, je stále rizikovou pacientkou. Nádor môže napadnúť aj druhé oko. A Emka rastie do krásy, na protézku si pomaly zvykla. Musí chodiť na pravidelné kontroly z Michaloviec do Bratislavy a aj preto sa im pomoc Dobrých anjelov veľmi zíde.
V Januári 2015 Emka ukončila liečbu, v januári 2016 nastala recidíva, návrat ochorenia. Odvtedy absolvovala viacero operácií. Dnes je január 2017 a lekári opäť potvrdili recidívu ochorenia. A my, Dobrí anjeli, sme rodine oporou.
emka-jeszeova3
V DOBROM ANJELOVI aktuálne pomáhame 15 rodinám, kde má onkologický pacient nádor na oku. V štyroch prípadoch je pacientom rodič, v jedenástich dieťa. Ďakujeme! A všetkým držíme palce!