Facebook Twitter Instagram YouTube Search Arrow Contract Payment Credit card SMS Other payment

Ak sa pozriete na krásnu pätnásťročnú Viki, len ťažko v nej spoznáte dievčatko, ktoré kedysi prišlo zo dňa na deň o vlasy. Keď mala Viki deväť rokov, vrátila sa do jej triedy spolužiačka, ktorú dlho nevidela. V malej dedine všetci vedeli, že prešla onkologickou liečbou. Aj Viki to o nej vedela. Nevedela však, že ju na onkológii o pár dní vystrieda. Kolieskové korčule a malebnú dedinku na Spiši zo dňa na deň vymenila za lôžko na Kramároch. Lymfóm na hrudníku,  veľký ako päsť, obsadil toľko miesta, že na dýchanie jej ostal priemer už len tri milimetre. Doteraz ďakujú šťastiu, že cestou cez celú republiku neskolabovala. Okamžite prišiel rad na chemoterapiu. Lekári tŕpli, pretože v prípade ohrozenia života by pri takom malom priestore nebolo miesto ani na intubáciu.
IMG_3009
Mama doteraz spomína, že v nemocnici v prvých minútach položila asi tú najhlúpejšiu otázku: “ Kedy budeme môcť ísť domov? “ Domov sa z onkológie veru tak rýchlo nechodí. S prestávkami tam strávi dieťa v priemere rok a pol.  A tak Vikina malá sestra nevidela mamu a sestru, mama manžela a mladšiu dcéru a čas bežal. Vždy, keď bolo možné ísť domov, všetci sa veľmi tešili. Cesty  hore dole po Slovensku však niečo stoja. Ale našťastie Dobrí anjeli pomáhali.
Dnes je Viki už dávno po liečbe, namiesto rovných vlasov jej vyrástli nové, krásne kučeravé. Do rodiny k dvom sestrám pribudla tretia. Malá krásna Klárka. Čo tam, že má downov syndróm. Je to ich slniečko. Dnes už Viki v Systéme nemáme, rodina hneď ako sa situácia zlepšila, požiadala o vyradenie. O dva roky sme sa však stretli opäť. Pomáhame Klárke. Aby mohla chodiť plávať a rehabilitovať.
IMG_3007
Všetci sa tešia až jedného dňa začnú oni niekomu pomáhať. A my sa tešíme, pretože v tomto dome, nech je ako je, panuje  dobrá nálada.
Viki aj jej spolužiačka sú zdravé. Rakovina sa dá poraziť. Obom ich rodinám pomáhali v tomto boji každý mesiac Dobrí anjeli. Aj ich spolubojovníkom. Dodnes sa stretávajú ale našťastie nie v nemocnici, skôr na kúpaliskách a výletoch. Dobrý koniec, šťastný koniec.  Aj Klárka to vie. A preto pomáhame ďalším, aby tých šťastných koncov bolo čo najviac…
IMG_2996 (2)